Valensija

Valensija, Španija

već od 699€

Opis destinacije

Valensija je treći španski grad po veličini, važnosti i broju stanovnika, i jedan je od najvećih industrijskih centara zemlje. Glavni je grad pokrajine Valensija i nalazi se na istočnoj obali Pirinejskog poluostrva. Grad inovacija koga neprestano porede sa Madridom i Barselonom, transformisao je isušeno rečno korito reke Turije na kojoj se nalazi u zeleni prsten koji okružuje grad a mostovi stari i po nekoliko vekova ostali su da krase brojne parkove. Ipak, brojne futurističke građevine čuvenog arhitekte Santijaga Kalatrave predstavljaju kontrast staroj gradskoj četvrti ali predstavljaju i zaštitni znak ovog grada, kao i paelja, sad već popularno jelo koje je nastalo baš ovde.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
VALENSIJA  
Izleti i posete: -“KALATRAVIN GRAD UMETNOSTI I NAUKE” -“GANDIJA, ŠATIVA I ALBUFERA, NACIONALNI PARK”  - “BENIDORM I ALIKANTE” 
4 dana (3 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 4*) – avionom 
Polazak: 02. maj (povratak 05.maj 2024) 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 699 evra  
Doplata za jednokrevetnu sobu je 180 evra. 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: avionski prevoz na relaciji Beograd – Valensija – Beograd (prevoznik Air Serbia), aerodromske takse  (oko 50 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili u  poslovnicama ovlašćenih subagenata) smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (3 noćenja sa doručkom),  transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Valensiji prema programu, panoramsko razgledanje grada, usluge  vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti, ulaznice na lokalitetima i posete, međunarodno zdravstveno putno osiguranje. Cenovnik na linku . 

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Kalatravin grad nauke i tehnike sa posetom Okeanarijumu”. Cena: 75 evra. U cenu je uključen  prevoz autobusom i ulaznica za Okeanarijum.  
- Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Benidorm i Alikante”. Cena: 75 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom.  
- Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Gandija, Šativa i Nacionalni park Albufera”. Cena: 80 evra. U cenu je uključen autobuski prevoz,  ulaznica za palatu Bordžija i za Nacionalni park Albufera.  

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Valensiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20  prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene. 
Hotel Rey Don Jaime ****, Av. de les Balears, 2, 46023 València, Valencia, Spain 
Hotel Rey Don Jaime nalazi se nasuprot lepog vrta pored reke Turije i Palate muzike u Valensiji. Objekat poseduje terasu na krovu sa  bazenom i besplatan WiFi u svim prostorijama. Smešten je u impresivnoj zgradi sa 14 spratova i nudi sobe sa klima-uređajem, grejanjem i  TV-om sa satelitskim kanalima dostupnim uz doplatu. Grad umetnosti i nauke udaljen je oko 15 minuta hoda od hotela. Obala Valensije i  najbliže plaže nalaze se na 3,6 km. Lokalni autobus br. 19 staje na uglu i saobraća do centra grada i plaže. Doručak je u hotelskom restoranu  po principu samoposluživanja. 

Organozator zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela. 
1. dan BEOGRAD – VALENSIJA 
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 03.45h. Poletanje za Valensiju u  06.20h (let JU590). Dolazak u Valensiju u 09.10h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: istorijski centar grada, isušeno korito reke  Turije, prolaz kroz jedine dve preostale kapije grada, kojih je nekad bilo 26 – Porta de Serans i Tores de Kvart, nastavak ka katedrali, korida,  zgrada berze koja predstavlja simbol prosperiteta grada tokom 15. veka kada je grad doživeo svoje zlatno doba. Katedrala je primer  mediteranske gotike,zbog čega je i uvrštena na UNESCO-vu listu svetske kulturne baštine; zatim Trg de la Reina, centralna gradska pijaca,  gradska kuća izgrađena u modernističkom stilu... Transfer do hotela, smeštaj u hotel. Noćenje.  

2. dan VALENSIJA 
Doručak. Poludnevni fakultativni izlet u Kalatravin grad umetnosti i nauke uz posetu Okeanarijumu. Ovaj kompleks  predstavlja remek delo umetnika Santijaga Kalatrave koji je rođen u Valensiji i koji predstavlja jednu od najznačajnijih atrakcija grada i  njegov je zaštitni znak. Ovo je veliki kulturni i zabavni kompleks poznat širom sveta pre svega zbog svoje specifične arhitekture. Kompleks  sačinjavaju: palata umetnosti “Kraljica Sofija”, koja je zapravo zgrada opera; Hemisferik-jedinstvena bioskopska sala u obliku ljudskog oka;  muzej nauke “Princ Filip” gde je nauka potpuno dostupna publici; okeanografski muzej; Umbrakle-gradski vrt; Agora-sala za kongrese,  kocerte i sportske manifestacije. Slobodno poslepodne. Noćenje.  

3. dan VALENSIJA – BENIDORM – ALIKANTE – VALENSIJA
 Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet  Benidorm i Alikante. Benidorm je udaljen od Valensije oko 130 km i jedno je od najpopularnijih španskih letovališta. Obalom dominira  moderna arhitektura, nasuprot starom gradu, odakle se može uživati u panoramskom pogledu. Nakon šetnje starim gradom i kraće pauze,  sledi nastavak putovanja duž Bele obale (Costa Blanca) i dolazak u Alikante, još jedan od slavnih gradova španskog turizma. Prepoznatljiv je  po tvrđavi Santa Barbara koja se uzdiže na steni iznad grada, a njena izgradnja se vezuje za IX vek i doba vladavine Mavara. Ispod same  tvrđave se prostire park (Parque De La Ereta), koji je ujedno i najpeši gradski vidikovac. Sledi šetnja starim gradom u kom se u kolopletu  uskih, živopisnih ulica nalaze crkva Svetog Nikole i gradska kuća koja je prepoznatljiva po baroknoj arhitekturi. Obilazak starog grada se  završava na čuvenoj aveniji Esplanada de Espanja (Explanada de Espana), popločanom sa 6 miliona mermernih pločica. Slobodno vreme  nakon šetnje možete provesti i na gradskoj plaži Playa del Postiguet, šetalištu Paseo Maritimo, uživajući u nekom od poznatih lokalnih vina i  gastronosmkih specijaliteta sa ovog podneblja. Povratak u Valensiju u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje. 

4. dan VALENSIJA – BEOGRAD 
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Gandiju, Šativu i Nacionalni park Albufera. Odlazak autobusom do  Gandije, mesta na delu morske obale koja je poznata pod nazivom Kosta del Azahar I koja se nalazi oko 65 km južno od Valensije. Ovo je bio  važan kulturni I komercijalni centra u 15. I 16 veku, poznat i po porodici Bordžija. Danas je ovo jedan od najvećih priobalnih gradova i  značajan turistički centar. Nastavak putovanja do Šative, grada na obali reke Albaida, u kome su Arapi u 12. veku proizvodili papir, te je grad  postao kulturni i obrazovni centra regije. Grad se nalazi u podnožju brda na kome se nalazi zamak. Nastavak putovanja do Nacionalnog  parka Albufera, slatkovodnog jezera i ušća u zaliv. Prirodni biodiverzitet ovog rezervata omogućava raznolikost flore i faune u toku cele  godine. Povratak u Valensiju. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 20.40h (let JU593). Dolazak u Beograd u 23.20h.  
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. 

- akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na  putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. 

- platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina)

- gotovinom

- čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima  10. ili 20. u mesecu); 

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama