Akva park u Solunu je jedan od najvećih akva parkova u Evropi, sa površinom od 150.000 kvadratnih metara, a jedini akva park u severnom delu Grčke. Waterland se nalazi u predgrađu Soluna, u blizini mesta Neo Risio, a 19 kilometara od Aristotelovog trga u Solunu. Do njega je potrebno samo 15 minuta vožnje od Soluna.

Waterland Solun je prvi aqua park u Grčkoj i jedini veći u ovom delu zemlje.Postoje organizovane ture za turiste koji provode odmor u nekim od mesta u blizini Halkidiki,, Pieria i Asprovalta.Od 1994. godine kada je otvoren posetilo ga je više od 3.000.000 ljudi.Raspolaže parkingom za više od 1000 vozila, tuševima, svlačionicama, barom, fast fud restoranom, giros restoranom itd…
Ležaljke u akva parku su besplatne (za razliku od mnogih drugih akva parkova u Evropi). Tu su i kafići i snek-barovi u Waterlandu gde možete kupiti hranu (uglavnom brzu hranu – hot dogove, palačinke, sladoled…). Cene su iste kao i u samom Solunu i nisu mnogo skupe, za razliku od mnogih drugih evropskih akva parkova – na primer, flaša od pola litre vode košta samo pola evra (što je maksimalna zakonska cena u Grčkoj).

U aqua parku Solun možete uživati u mnogim atrakcijama koje su prilagođene svim uzrastima: tu su Piratska ostrva za najmađe, „Luda reka“ i još mnoštvo tobogana i za decu i za odrasle, bazeni, bazen „Zen“ sa vodopadima, kao i zanimljiv tobogan „Tarzan“ za odrasle i stariju decu, gde se do suprotnog kraja bazena dolazi uz pomoć konopaca i plarformi. Iz ovog akva parka se pruža živopisan pogled na okolna brda i planine.

Akva park Waterland Solun je mesto gde će svako naći svoj vid zabave. U parku se nalazi mnoštvo drveća i suncobrana za posetioce koji žele da se malo odmore na nekom senovitom mestu.