Rim

Rim, Italija

već od 319€

Opis destinacije

RIM, fatalni „večni grad“ je poseban po mnogo čemu. Krasi ga bogata istorijska prošlost puna uspona i padova, zamršenih priča i još neobičnijih raspleta sa najmanjom državom na svetu gde se mnogo puta krojila sudbina sveta. Rim je grad mode, glamura, otmenosti, nasmejanih ljudi i upečatljivih prizora. Za potpuno “rimski” doživljaj obavezan je espresso, pasta i novčić za sreću bačen preko desnog ramena u Fontanu di Trevi. Zbog svoje izuzetno prijatne umereno-mediteranske klime, atraktivan je tokom cele godine.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus

Oprema

  • Wifi
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
RIM
sa fakultativnom posetom Napulju
6 DANA / 3 NOĆI – AUTOBUSOM
HIT PONUDA VAŽI ZA REZERVACIJE DO 15. SEPTEMBRA 2023. ZA OGRANIČEN
BROJ SOBA !!!
Paket aranžman – prevoz, smeštaj i panoramsko razgledanje grada

PO JEDINSTVENOJ, PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU U € PO OSOBI
Hotel DONATELLO 3 */ Centar /
29. Decembar
HIT PONUDA !!!! 319 €
339€
HIT PONUDA VAŽI ZA REZERVACIJE DO 15. SEPTEMBRA 2023. ZA OGRANIČEN BROJ SOBA !!!!

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih  usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim  ležajem koje se rade isključivo na upit (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi 3 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu u Rimu, obilaske  prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja. 

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje, fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera). kao i potrebne ulaznice za kulturno  istorijske spomenike, obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i (okolinu) - za hotele sa 3* - 4 € dnevno po osobi, plaća se na recepciji hotela, individualne troškove i ostale nepomenute troškove. 

POPUSTI I DOPLATE: Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT .  

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU IZNOSI ZA HOTEL DONATELLO 3* iznosi 110 € po osobi na cenu aranžmana. 
Deca po ovom programu ostvaruju popust -25 € u pratnji dve punoplatežne osobe . Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni  prevoz. 
Autobus po dolasku, kao i u odlasku staje što je moguće bliže smeštajnom objektu, a u zavisnosti kako od konfiguracije terena tako i u najvećoj meri u  zavisnosti od saobraćajne prohodnosti. Obaveza organizatora nije prenos prtljaga od autobusa do smeštajnog objekta. NAPOMENA ZA RASPORED SEDENJA : Raspored sedenja u prevoznom sredstvu određuje se kompjuterski u zavisnosti od kapaciteta i tipa istog. Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a  u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu 

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama: razgledanje grada - 20€ , Napulj - 55 € odrasli / deca do 12 godina 50 € , Vatikanski muzeji se rade isključivo na upit . Rezervacija uključuje ulaznicu, uslugu autorizovanog vodiča i slušalice). Dolazak do muzeja gradskim prevozom u sopstvenoj organizaciji - 65 € odrasli / deca do 12 god 60 € (obavezna rezervacija i uplata u dinarskoj  protivvrednosti u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta, Antički Rim 25 € ( cena uključuje slušalice i vodiča), cena ne  uključuje ulaznice koje je moguće uzeti samo individualno na licu mesta , kao ni prevoz metroom nije uključen u cenu). Dolazak do lokaliteta je gradskim  prevozom individualno. Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 25 putnika - a u slučaju manjeg broja  prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta  predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta. Ukazujemo putnicima da, imajući u vidu datum formiranja programa  putovanja i datum realizacije fakultativnog izleta, može doći do bitnih promena imperativnih uslova, koji se tiču kretanja, prelaska granice, mera zaštite,  vakcinalnih uslova i slično, što može uticati na sadržaj fakultativnog programa, pa i potpunu ili delimičnu nemogućnost realizacije izleta, što organizator  fakultativnog programa, ne može unapred predvideti. 

Donatello 3* ili slični /Smešten u centru grada u oblasti Porta Magiore u blizini stanice metroa. Gostima je na raspolaganju restoran i bar. Sobe su opremljene TWC-om, fenom, TV-om, Wi Fi-om. Doručak / kontinentalni (slatki). https://www.donatellorome.com/

1. DAN : BEOGRAD - RIM  
Sastanak grupe u 13:15h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ , sa  predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice  ( preko puta hotela Prezident ). Predviđeno vreme polaska u 14:00 h. Dnevno – noćna vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa  kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti. 

2. DAN: RIM  
Dolazak u “večni grad” u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Termini, Crkva Santa Marija Madjore,  Cirkus Maksimus, Koloseum, Trg Republike, Crkva Sv. Petra, Tvrđava Sv. Anđela... Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima posle  15h. Mogućnost organizovanja fakultativnog pešačkog razgledanja grada, u popodnevnim časovima (u trajanju oko 2.5h sa lokalnim  vodičem): Trg Naroda, Španski trg Fontana di Trevi, Hadrijanov hram, Pantheon, Trg Navona... Individualan povratak u hotel i  ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. NOĆENJE. 

3. DAN: RIM / Fakultativno NAPULJ / RIM  
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet do “Grada Pesme”- Napulja. Po  dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, Pasaž Umberta I, trgovačka ulica Toledo, turistička luka. Slobodno vreme. Povratak u Rim. U večernjim satima doček najluđe noći na rimskim ulicama i trgovima (individualno).  Srećna Nova godina!. NOĆENJE. 

4. DAN : RIM / Fakultativno ANTIČKI RIM / RIM 
DORUČAK. Slobodno vreme u Rimu za individualne aktivnosti ili fakultativnI izlet Antički Rim Razgledanje se odvija u formi šetnje bez  ulaženja na najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima: Koloseum - najveći rimski amfiteatar, brežuljak Palatin- mesto gde je osnovan Rim i  gde se nalaze ostaci imperijalnih palata, Forum - simbol antičkog Rima i centar njegovog političkog, kulturnog i ekonomskog života o  kome i danas svedoče ostaci hramova, trijumfalnih lukova, trznica i sudnica... Odlazak na razgledanje je peške ili metroom,a povratak  individualan NOĆENJE. 

5. DAN: RIM / Fakultativno VATIKAN / BEOGRAD 
DORUČAK. Odjava iz hotela i slobodno vreme u Rimu za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta Vatikanskim muzejima (obavezna  prijava i uplata prilikom rezervacije i radi se isključivo na upit). Jedan od najvećih i najposećenijih muzeja sveta u danas  najmanjoj državi počeo je da se formira u XVI veku, u vreme pape Julija II Della Rovere. U fokusu pažnje je svakako čuvena Sikstinska  Kapela na čijoj je tavanici veliki Mikelandjelo oslikao scene stvaranja sveta i čoveka, a u oltarskom prostoru izneo sopstvenu viziju  Strašnog Suda. Nakon Sikstinske Kapele razgledanje se može nastaviti u pravcu grandioznog trga Sv. Petra koji je arhitektoski uobličio  cuveni Đan Lorenco Bernini, a sa koga se ulazi u najveću hrišćansku baziliku na svetu, baziliku Sv. Petra koja u sebi čuva brojne relikvije i  umetnička dela neprocenjive vrednosti među kojima je i Mikelanđelova Pijeta.... Oko 21:00 h je predviđen polazak za Beograd. Noćna  vožnja preko Slovenije i Hrvatske. 

6. DAN : BEOGRAD 
Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska u podnevnim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). 
Celokupan iznos aranžmana do 9 mesečnih rata za korisnike VISA, MASTER kreditnih kartica , ili  40%  po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 3 jednake mesečne rate bez kamate - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije

ARG

Organizator putovanja je turistička agencija Argus Tours, broj licence OTP 89/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Argus Tours. OUP

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama