Prag

Prag , Češka

već od 149€

Opis destinacije

Prag - evropska metropola kulture. Glavni grad Češke, „zlatni grad" ili „grad stotinu tornjeva" predstavlja magični grad mostova, katedrala, zlatnih tornjeva i crkvenih kupola, leži na reci Vltavi. Poseduje najočuvanije srednjevekovno gradsko jezgro u Evropi, kao i sve atribute jednog od najmodernijih evropskih gradova.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Putovanje Prag - autobusom , 3 noći Uskrs, 1 maj

TERMIN / SOBA27.04.24.
02.05.24.
30.04.24.
05.05.24.
Jednokrevetna soba, Standard€299€299
Dvokrevetna soba€149€149
Dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem€149€149

Cena uključuje
- prevoz turističkim autobusom (klima/video) na navedenoj relaciji,
- smeštaj u Pragu u nekom od navedenih hotela ili sličnom kategorije 3* u 1/2 ili 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni)
- troškove organizacije i vođenja aranžmana.

Cena ne uključuje
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- gradsku komunalnu taksu za Prag – za hotel 3* 2 eura po osobi po noćenju
- ulaznice i fakultativne izlete

Popusti i doplate:
- treća odrasla popust 5 eur
- dete 2-12 god popust 10 eur (sa 2 odrasle)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno)::
- Karlove Vari - 30€ odrasli / 25 € deca,
- Drezden - 35 € odrasli / 25 € deca,
- vožnja brodom rekom Vltavom - 20 € odrasli / 15 € deca
- pešačko razgledanje grada sa lokalnim vodičem po dolasku - 10 €
- Zamak Karlštajn/Šternberg (sa ulaznicom) – 30 € odrasli / 25 € deca

 NAPOMENA : U VREME PRAZNIKA MOGUCE JE ODSTUPANJE U VREMENU POLASKA IZ BEOGRADA I POVRATKA SA DESTINACIJE ZBOG GUZVI NA GRANICAMA
HOTEL ENERGIE 3*, http://www.hotelenergie.cz/
Hotel Energie se nalazi na 6. i 7. spratu kompleska Energie. Udaljen je oko 7 km od Trga Sv. Vaclava i 6 km od Karlovog mosta. Autobuska i tramvajska stanica je udaljena oko 10 min hoda. Stanica metroa je udaljena oko 1 km.Hotel ima recepciju, restoran, konferencijsku salu, Wi-Fi u zajedničkim prostorijama hotela.Sobe imaju 2 standardna ležaja ili 2 standardna i pomocni, kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, TV. Usluga je noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak ). 

HOTEL ILF 3* , https://www.hotel-ilf.cz/
Hotel ILF je povezan metroom sa centrom grada. Metro stanica Budejovicka se nalazi na oko 100 m od hotela odakle se za 10-tak min strize do svih vecih znamenitosti. Hotel raspolaže recepcijom, restoranom, konferencijskom salom. Svaka soba je sa kupatilom i TV-om. Usluga je noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak ). 

HOTEL ASTRA 3*, https://www.hotelastra.cz/cs/
Hotel je povezan sa centrom grada gradskim prevozom, na 500 m od metro stanice linije A „Skalka“ odakle se za 12 min stize do centra. Hotel ima recepciju,restoran, parking. Sobe su sa TWC, TV, telefon… Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit). Doručak je na bazi švedskog stola – samoposluživanje. 

HOTEL GLOBUS 3*, http://www.hotel-globus.cz/en/
Nalazi se u širem centru grada. Hotel je povezan sa centrom grada gradskim prevozom i u blizini se nalazi metro stanice. Hotel ima aperitiv bar, restoran, parking. Sobe su sa TWC, TV, klima, telefon… Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit). Doručak je na bazi švedskog stola – samoposluživanje. 

Hotel AMEDIA EXPRESS 3* - www.amediahotels.com
Hotel je smešten je u praškoj četvrti Chodov, 500 metara od trgovačkog centra Centrum Chodov i 20 minuta vožnje podzemnom železnicom od starog dela grada. Na raspolaganju su sobe sa kupatilom , klimom, bar i besplatnim WiFi. Usluga je noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak )

Hotel Rezidence Emmy 4* https://www.rezidenceemmy.com/en/
Hotel je smešten je u mirnom delu Praga ,povezan je gradskim prevozom sa istorijskim delom grada.Stanica gradskog prevoza nalazi se u blizini. Na raspolaganju su sobe sa kupatilom,TV-om i besplatnim WiFi. Usluga je noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak ) 

Hotel Abito 3 http://hotelabito.cz/cs
Hotel se nalazi u 4. okrugu Praga, na 25 minuta vožnje tramvajem od centra Praga. Tramvajska stanica Teplarna Michle je udaljena samo 50 metara od hotela. Hotel je smešten na dobroj lokaciji ,povezan je gradskim prevozom sa istorijskim delom grada.Stanica gradskog prevoza nalazi se u blizini. Na raspolaganju su sobe sa kupatilom,TV-om i besplatnim WiFi. Usluga je noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak )

Hotel Kavalir 3* https://www.hotelkavalirprague.cz/ 
Hotel je smešten na dobroj lokaciji ,povezan je gradskim prevozom sa istorijskim delom grada.Stanica gradskog prevoza nalazi se u blizini. Na raspolaganju su sobe sa kupatilom,TV-om i besplatnim WiFi. Usluga je noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak )
DAN 1. BEOGRAD
Predviđeno vreme polaska autobusom iz Beograda (parkinga Muzeja 25 maj-Kuća cveća) u 19:00h (osim prazničnih koji su u 17 h). Vožnja kroz Mađarsku i Slovačku sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora...
Ulaz - Novi sad - Avia pumpa, naselje Šangaj
Ulaz - Horgoš - Mol pumpa ili Kelebija (granicni prelaz)

DAN 2. PRAG
Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada,fakultativno u pratnji stručnog vodiča: Hradčani - praški dvorac, bazilika Sv. Đorđa, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, novi i stari kraljev dvorac, crkva od Tina, Loreto, Mala strana, Zlatna ulica, Karlov most, i Vaclavski i Starogradski trg. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje. 

DAN 3. PRAG - KARLOVE VARI - PRAG
Doručak. Fakultativni odlazak u Karlove Vari, najpoznatije evropsko banjsko lečilište i jedan od lepših srednjoevropskih gradova Češke. Razgledanje grada: Karlovih Vari, termalnih izvora, ruske crkve... U poslepodnevnim časovima povratak u Prag. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4. PRAG - DREZDEN - PRAG
Doručak. Fakultativni odlazak u Drezden (Firenca na Elbi), nemački grad, poznat po kulturno - istorijskim spomenicima iz srednjeg veka. Razgledanje grada: opera Zemper, Bogorodičina crkva, Palata Cvinger, Dvorska crkva, Rezidencijalna i Tašenberg palata, Avgustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 5. PRAG – ZAMAK KARLŠTAJN – KRSTARENJE VLTAVOM
Doruĉak.Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska zamka Karlštajn iz 14. veka, u kome je bila rezidencija kralja Karla IV i u kome se čuva replika krune čeških kraljeva. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta voţnja brodom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna voţnja kroz Slovačku i MaĎarsku prema Srbiji.

DAN 6.BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima i iskrcavanje na mesto polaska. (Kraj usluga)
Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po sredjem kursu NBS na dan uplate. C

- gotovinski - uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.
- uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

TLL

Organizator putovanja je turistička agencija Travelland, broj licence OTP 123/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Travelland. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama