Napulj

Sa obilaskom Positana, Amalfija i Kaprija, Italija

već od 515€

Opis destinacije

Napulj je treći po veličini grad u Italiji. Poznat je po nizu posebnosti: obližnjem vulkanu Vezuv, drevnoj Pompeji, Napuljskom zalivu i starom gradskom jezgru koji je pod zaštitom UNESCO-a, čuvenoj pici i mafiji. Sorento i slikovita obala Amalfi su jedne od najpopularnijih turističkih rivijera Italije. Sorento je romantični grad sunca, otmen, gostoprimljiv i prepun mediteranskog duha. Visoka brda, doline i planine pretvaraju se u terase koje se spuštaju ka moru. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Termin putovanjaHotelCena po osobi
19.05 – 22.05.2023.Hotel 3*515€
25.08 – 28.08.2023.Hotel 3*525€
15.09 – 18.09.2023.Hotel 3*525€
Aranžman se plaća u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Cene iz tabele su u evrima, po osobi

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
- avionski prevoz na relaciji Beograd – Napulj – Beograd kompanijom Air Serbia 
- aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju ( 60 €, podložne su promeni) 
- smeštaj u Napulju (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama 
- autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom sa panoramskim razgledanjem grada na srpskom jeziku 
- troškove organizacije i vođenja aranžmana 
- usluge licenciranog vodiča 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
- individualno zdravstveno osiguranje  
- ulaznice i fakultativne izlete 
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 31.10.2012. plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 2,50 € po noćenju / po osobi 

POPUSTI: 
- deca od 0 – 2 godine 25 € u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu) 
- deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu) 
- treća odrasla osoba u sobi 1/2 +1 popust 5%  

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 100 € od cene aranžmana 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 10 putnika): ∙ Pešačko razgledanje grada – 20 € odrasli / 10 € deca 
- Kapri – 80 € / 50 € deca (u cenu je uključena vožnja brodom Napulj-Kapri-Napulj, žičara na Kapriju i usluge vodiča  na srpskom jeziku)  
- Obala Amalfi – 70 € / 40 € deca (u cenu je uključena vožnja vozom do Sorenta, vožnja brodom Sorento-Positano Amalfi-Sorento i usluge vodiča na srpskom jeziku) 
- Nacionalni Arheološki muzej – 45 € / 15 € deca (u cenu je uključena ulaznica i lokalni vodič na srpskom jeziku) NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od   troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od   slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti   organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja   fakultativnih izleta snosi ino-partner. 

Smeštaj u Napulju* (Italija) u hotelu 3*. Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od  navedenih hotela ili sličnom: 
HOTEL NUOVO REBECCHINO 3* www.nuovorebecchino.it  
Hotel se nalazi na 5 minuta hoda do železničke stanice. Hotel ima restoran, bar, WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon, klimu,  mini bar, sef. Doručak – kontinentalni švedski sto. 

1. dan BEOGRAD – NAPULJ  
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre poletanja aviona (proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme).  Let za Napulj kompanijom Air Serbia. Planirano vreme poletanja je u 12.40h. Sletanje na aerodrom u Napulju je u 14.10h. Panoramsko razgledanje. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture trećeg  po veličini grada u Italiji i glavnog grada pokrajine Kampanja. Napulj inače zovu grad sunca i grad svetlosti i rodni je grad  Berninija. Razgledanje grada: Korzo Umberto I, katedrala Duomo, istorijsko jezgro grada, glavna gradska ulica Toledo,  galerija Umberto I u kome se nalaze prodavnice renomiranih svetskih kreatora, Gradska kuća, srednjevekovni zamak  Nuovo, Teatar San Karlo – jedna od najpoznatijih opera na svetu, Trg Plebisito sa Kraljevskom palatom, prolazak kroz  kvart Santa Lucia i dolazak do obale i zamka Jaje (zamak Uovo). Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje. 

2.dan NAPULJ – SORENTO – POSITANO – AMALFI – NAPULJ 
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organozovanja celodnevnog, fakultativnog izleta slikovitom obalom Amalfi,  jednom od najpopularnijih turističkih rivijera Italije, koja se proteže od mesta Positano do grada Salerna. Odlazak vozom  do Sorenta i dalje brodom do Positana. Jedna od najlepših razglednica s obale Amalfi je panoramski pogled na Positano,  nekada ribarsko mesto usečeno u obalu, slikovito i romantično. Slobodno vreme za kupanje. Nastavak putovanja do  Amalfija brodom, nekadašnje pomorske sile po kome je cela obala dobila ime. Sam grad se nalazi pod zaštitom UNESCO 
a i biser je srednjovekovne arhitekture sa uskim ulicama. Šetnja do katedrale Sv. Andrije s upečatljivom dekorativnom  fasadom. Slobodno vreme. Povratak brodom u Sorento. Slobodno vreme u Sorentu. Povratak vozom u Napulj. Noćenje.    

3. dan NAPULJ – KAPRI – NAPULJ 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta na  ostrvo Kapri. Dolazak do ostrva nakon vožnje brodom iz Napulja. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije. Zbog svoje atraktivnosti danas je mondensko letovalište, gde uživaju sva čula. Ostrvo prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi imali svoje vile, zbog izuzetno prijatne klime. Obilazak mesta Kapri: glavni gradski trg Umberta I poznatiji kao Pjaceta, katedrala Sv. Stefana, šetnja glavnom ulicom u kojoj se nalaze raskošne  
vile, hoteli, restorani i butici svetski poznatih kreatora, do vidikovca odakle se pruža pogled na Faraljone (neobične stene) koji predstavljaju najznačajnije prirodne lepote ostrva. Slobodno vreme za kupanje. Povratak u Napulj brodom. Noćenje.  

4. dan NAPULJ – BEOGRAD 
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom ili mogućnost organizovanja fakultativne posete  Nacionalnog Arheološkog muzeja. U njemu je izložena jedna od najbogatijih kolekcija grčkih i rimskih umetničkih  predmeta na svetu. Prvobitna zbirka ovog muzeja nastala je od zbirke porodice Farneze i od kolekcije predmeta nađenih u  Pompeji. Muzej se nalazi u Palati prosvete jednoj od najvećih palata u istorijskom centru Napulja. Površina izložbenog  prostora je 12.650 m². U muzeju se čuvaju i izlažu: helenističke i starorimske mermerne skulpture iz zbirke porodice  Farneze, bronzane skulpture iz Vile papirusa u Herkulaneumu, mozaici i freske iz Pompeje i okoline, staroegipatska  kolekcija (2500 predmeta), Tajni kabinet (predmeti sa erotskom tematikom iz Pompeje i Herkulaneuma). Povratak u hotel  po prtljag. Transfer na aerodrom. Planirano vreme poletanja je u 15.30h. Sletanje u Beograd je u 16.50h. (Kraj usluga) 

- 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja
- 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE najkasnije do: 
Za polaske od 01.02. do 01.04.2023……….…………....…….15.06.2023. 
Za polaske od 01.04. do 01.06.2023……….…………....…….15.08.2023. 
Za polaske od 01.06. do 01.10.2023……….…………....…….15.12.2023. 
Za polaske od 01.10. do 31.12.2023……………........………..15.04.2024. 
- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama