Malta

Malta, Malta

već od 699€

Opis destinacije

MALTA – poznata kao biserno ostrvo i večiti grad. Njeno istorijsko nasleđe svedoči o 7000 godina dugoj civilizaciji. Zbog svog položaja, tokom istorije Malta je imala veliki strateški značaj kao pomorska baza. Osvajali su je mnogi i ostavljali svoje tragove. Ono po čemu je Malta najpoznatija jesu čuveni vitezovi reda svetog Jovana. Republika Malta je ostrvska država u Sredozemnom moru površine 316km2. Malteški arhipelag čine 3 naseljena ostrva Malta, Gozo I Komino. Glavni grad je Valletta. Službeni jezici su malteški i engleski. Malta je stekla nezavisnost od Velike Britanije 1964. godine i postala Republika 1974.godine. Sa jako povoljnom klimom, velikim brojem sunčanih sati i bogatom istorijom Malta predstavlja pravi raj za sve one koji žele da priušte sebi sasvim novo iskustvo. Prosečna temperature 10-18˚C zimi. Ovo jedinstveno ostrvo pruža Vam bezbroj mogućnosti –istražite kulturna, umetnička i prirodna bogatstva, posetite neki od restorana i okusite malteške specijalitete ili se prepustite čarima noćnog provoda – izbor je Vaš i skoro neograničen!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
MALTA 
MAJ 2024. 
6 dana (5 noćenja) – redovna linija Air Serbia 
Polazak: 01. maj 2024 / Povratak 06.maj 2024. 

Cena aranžmana po osobi u evrima.
(Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu NARODNE BANKE SRBIJE na dan uplate).
Hotel / Kategorija
Tip sobe / Usluga
Polazak - Povratak
01-06.05.2024.
Plaza Regency 3*Standard room / ND699€
Golden Tulip Vivaldi 4*Standard room /ND769€
Grand Hotel Excelsior 5*Classic room / ND949€
Intercontinental 5*Classic room / ND1.099€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Malta – Beograd sa uključenim  aerodromskim taksama koje u trenutku pravljenja programa iznose 56,72evra (refundabilne u -slučaju nerealizacije  putovanja).  
- Grupni transfer autobusom od aerodroma na Malti do izabranog hotela u odlasku i povratku; • 5 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi usluge iz cenovnika; 
-  Troškovi organizovanja i vođenja putovanja; 
- Na letu Air Serbia-e dozvoljen je jedan komad prtljaga maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne  težine 8kg.  

U cenu aranžmana nije uračunato: 
- Fakultativni izleti 
- Međunarodno putno osiguranje 
- Ekološka taksa koja se plaća direktno na recepciji hotela i iznosi 0,5evra po osobi po noći.

FAKULTATIVNI IZLETI: 
- MALTEŠKA TURA - Prvo se obilazi Tarxien,megalitni hram za koji se smatra da je izgrađen pre egipatskih piramida, a  otkriven je sasvim slučajno 1914. godine. Nakon toga idemo do primorskog sela Blue Grotto, gde se po želji može  otići čamcem do čuvenih Plavih pećina. Put se nastavlja do zanatskog sela „Ta Qali“, gde se može videti kako duvači  stakla izrađuju razne staklene predmete i keramiku. Potom se ide u grad Mdina, poznat kao „grad tišine“ koji je bio  prestonica u Srednjem veku. Grad je okružen zidinama, gde u vilama još uvek žive aristokratske porodice koje su  potomci srednjovekovnih malteških vitezova. Slobodno vreme za ručak je predviđeno u gradu Rabat, drevnom  predgrađu Mdine. Posle ručka put se nastavlja do grada Mosta, gde se obilazi čuvena katolička crkva posvećena  devici Mariji, koja je na čudesan način preživela nacističko bombardovanje 1942. godine. 
Izlet je celodnevni. Transfer od/do hotela je uračunat.  
Cena: Cena: 65 evra po osobi (bezručka), Blue Grotto (opciono 10eur) 

- OSTRVO GOZO-Gozo je znatno manje i mnogo zelenije ostrvo od Malte i na njemu je nimfa Kalipso, prema legendi,  držala zatočenog Odiseja sedam godina. Do njega se odlazi trajektom i prvo se stiže do tačke Belvedere, odakle se  pruža pogled na ostrvo Komino. Zatim se ide do peščane plaže Ramla bay, koja je poznata po narandžasto-crvenoj  boji peska koji se može naći samo na tom mestu. Dalje put vodi do glavnog grada Viktorija, gde će se prošetati po  utvrđenju The Citadella (drevnim zidinama grada) i uživati u panoramskom pogledu na celo ostrvo. Ovde je  predviđeno slobodno vreme za ručak i kupovinu na pijaci. Nastavlja se do zaliva Dvejra (Dwejra bay) gde je snimana  čuvena scena vencanja Denarys Targerian i Drogo-a u seriji „Igra prestola“. Nakada se tu nalazio čuveni azurni prozor  koji se srušio 2017.god, a sada je moguće obići preostale dve prirodne atrakcije: unutrašnje more i pečurka-stenu.  Na kraju se obilazi zaliv Šlendi (Xlendi). Cena izleta oko 65 eur (bez ručka) 

-VALLETTA – Poludnevni izlet do Vallette, glavnog grada Malte koji je okružen brojnim masivnim zidinama i  tvrđavama. Izgradili su je vitezovi Svetog Jovana - Hospitalci u 16veku. Maltežani su jako ponosni sa svoju prestonicu  koja predstavlja deo svetske baštine. Tura započinje od kapije Valete kroz glavnu ulicu do centralnog Trga Republike  sa zaustavljanjem kod značajnih kulturno-istorijskih objekata, gde će vam vodič dočarati istoriju kako samog grada,  tako i celog ostrva. Nakon toga nastavlja se do Barraca Gardens odakle se pruža prelep pogledna Grand Harbour.  Uverite se svojim očima zašto je toliko filmova snimano na Malti. Predviđena je i poseta najčuvenijoj malteškoj 
bogomolji, čuvenoj Ko-katedrali Svetog Jovana koja je ujedno i mauzolej u kome su sahranjinjivani veliki majstori  malteškog viteškog reda. (Cena izleta oko 35 eur, ulaznica za katedralu nije uključena i iznosi 15eur) 
-Krstarenje (HARBOUR CRUISE) Polazi se brodom iz grada Slima, prolazi se pored manjih obalskih gradova, Manoel ostrva (gde su snimane neke  scene serije Game of Thrones), brodogradilište koje postoji još od Srednjeg veka, glavnog grada Valete i starih  gradića, poznatih kao „tri grada“ (Three Cities). Sa morske strane će se videti moćne zidine, koji okružuju Valetu i ova  „tri grada“ (Vittoriosa, Cospicua, Senglea), koji su takođe sagrađeni u srednjovekovnom dobu. Izlet traje oko 1,5 sati.  Transfer od/do hotela nije uračunat. (Cena izleta oko 20 eur) 

PLAZA REGENCY 3* 
Lokacija: Nalazi se na promenadi u Slimi na samoj obali, u delu koji se graniči sa Sent Džuliansom pa nudi  predivan pogled na Sent Džulians i zaliv Baluta. Od aerodroma je udaljen 6km. Prodavnice, restorani i noćni  klubovi su lako dostupni, a na stotinak metara je stanica gradskog prevoza. 
Plaža: preko puta hotela nalazi se jedna od najboljih gradskih stenovitih plaža sa veoma malim peščanim  delom. 
Sobe: Standardna soba ima oko 18 m², maksimum 3 odrasle osobe ili 2 odrasle + 1 dete, francuski ili dva  odvojena ležaja i pomoćni ležaj. Svaka soba ima TV, klima uređaj, sef, telefon, fen za kosu, WIFI i sopstveno  kupatilo. 
Hotelski sadržaj: Hotel se sastoji od dve zgrade, koji su povezani mostom na šestom spratu. Na krovu je  otvoreni bazen sa ležaljkama i suncobranima, snek-bar i dečiji bazen, što ga čini pogodnim mestom i za  porodice. Ostale sadržaje čine zatvoreni bazen sa prirodnom svetlošću, đakuzi, bar i kafeterija koji nude  lagane obroke i internet kafe.  
Način služenja obroka: Noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola 
https://www.plazahotelsmalta.com 

HOTEL GOLDEN TULIP VIVALDI 4*, 
Lokacija: Hotel je smešten u veoma atraktivnom delu Sent Džuliansa, u Pačevilu, tako da su brojni klubovi,  restorani i prodavnice veoma blizu, na 400 metara se nalazi autobuska stanica. Od aerodroma je udaljen 7km. Plaža: Udaljen je 100 metara je od stenovite plaže  
Sobe: Standardne sobe imaju oko 26 m² mogu da prime maksimum 3 odrasle osobe ili 2 odrasle +1 dete,  francuski ili dva odvojena ležaja i pomoćni ležaj, i imaju kupatilo sa kadom ili tušem, klimu, balkon, telefon,  TV sa satelitskim kanalima, mini-bar, fen, sef je na recepciji i plaća se. Superior sobe su veće od standardnih  i u njih se mogu smestiti 4 osobe. 
Hotelski sadržaj: Na raspolaganju su recepcija, dva bazena jedan otvoren i jedan zatvoren bazen, fitnes  centar, spa i velnes (uz doplatu), besplatan parking,restoran i bar. 
Način služenja obroka: Noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola 
www.goldentulipvivaldi.com 

GRAND HOTEL EXCELSIOR 5*,  
Lokacija: Smešten na samoj obali u Floriani, ovaj grandiozni hotel nalazi se na samo 3 minuta od glavnog  grada Valete, a okružuju ga utvrđenja iz XVI veka, sa izvrsnim liko minuta od hotela nalazi se glavni autobuski  terminal u Valeti tako da je odlično povezan sa svim turističkim lokalitetima npogledom na luku i ostrvo  Manoel. Hotel 2 puta dnevno obezbeđuje besplatan prevoz do Valete. Na nekoa Malti, a u blizini je i  pristanište trajekata koji voze do Slime. Od aerodroma je udaljen oko 5km. 
Plaža: Hotel ima privatnu plažu 
Sobe: Classic sobe imaju oko 33 m² i mogu da prime maksimum 3 odrasle osobe ili 2 odrasle + 1 dete, francuski  ili dva odvojena ležaja i pomoćni ležaj, elegantne, prostrane, klimatizovane, imaju veliko kupatilo sa kadom,  tuš-kabinom i telefonom, tolaetni pribor, LCD TV sa satelitskim kanalima, telefon, radio, radni deo, priključak  za internet, sofu, sef, mini-bar, ketler sa izborom kafe i čaja, bademantil, papuče, dok deluxe sobe pored 
sadržaja standardnih soba imaju i prostrani balkon. Zanimljivo je dodati da su u ovom hotelu odsedale mnoge  poznate ličnosti: kralj Španije Juan Carlos, Rod Stewart, Tom Jones, David Guetta, Lady Gaga, Enrique Iglesias,  Black Eyed Pees, Snoop Dogg, LMFAO i drugi. 
Hotelski sadržaj: Hotel ima privatnu marinu za jahte, zatvoreni bazen, đakuzi, saunu, parno kupatilo, spa i  fitnes centar, centar za lepotu, 3 restorana, 5 barova, dva bazena (otvoreni i zatvoreni). Besplatan bežični  internet je dostupan u lobiju i zajedničkim prostorijama. 
Način služenja obroka: Noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola 
www.excelsior.com.mt 

INTERCONTINENTAL 5*  
Lokacija: Smešten u srcu Sent Džulians. Od aerodroma je udaljen 7km. 
Plaža: Hotel ima privatnu plažu 
Sobe: Classic sobe imaju oko 35 m² i mogu da prime maksimum 3 odrasle osobe ili 2 odrasle + 1 dete, francuski  ili dva odvojena ležaja i pomoćni ležaj Sve sobe su klimatizovane i elegantno uređene, imaju kupatilo sa  kadom ili tušem, toaletni pribor, bademantil, papuče, balkon, TV sa satelitskim kanalima, radni deo, telefon,  radio, mini-bar, fen, peglu i dasku za peglanje, sef, ketler sa izborom čaja i kafe, besplatni bežični i kablovski  internet. 
Hotelski sadržaj: Veliki uređeni vrt je na sedmom spratu hotela. Sportski sadržaji obuhvataju 2 terena za skvoš  i fitnes centar koji je najveći na ostrvu, aerobik, zatvoreni bazen, a spa-centar ima saunu, parnu sobu, tursko  kupatilo, centar za lepotu i masaže. Hotel nudi izbor od 8 restorana i 3 bara, u kojima se služe veoma  raznovrsna jela, od mediteranskih do azijskih, a doručak i večera se u glavnom restoranu služe na bazi  švedskog stola. 
Način služenja obroka: Noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola 
https://www.ihg.com/intercontinental/hotels/gb/en/reservation 

1. dan (01.05.2024.) BEOGRAD-MALTA 
Sastanak I čekiranje putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ 2 časa i 30 minuta pre poletanja.  Poletanje za Maltu u 11:55 časova (let JU450). Sletanje na Maltu u 13:50 časova. Transfer do hotela prema  programu. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje. 

2.-5. dan (02-05.05.2024.) MALTA 
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenje. 

6. dan (06.05.2024.) MALTA-BEOGRAD 
Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 15:45 časova (let JU451).  Sletanje u Beograd u 17:40 časova. Kraj programa 
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama