Istočna obala SAD

Nova godina, SAD

već od 2390€

Opis destinacije

Doživite Njujork, nezvanični centar sveta. Osetite sjaj Filadelfije, vrelinu Majamija i Key Westa. Prošetajte Central parkom, popijte koktel na South Beach-u. Obiđite Kip Slobode, Fairmount park, Ocean Drive.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
NJUJORK – MAJAMI
+ izleti New Jersey, ostrvo Elis, Filadelfija, Key West, outlet Sawgrass Mills

Cena: 
2550 EUR po osobi

Cena sa popustom:
2390 EUR po osobi

Polasci: 
24. decembar 2023. (Nova godina 2024.)

Trajanje: 
12 dana

Cena aranžmana OBUHVATA:
- Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Njujork sa presedanjem
- Avio karta sa svim taksama na relaciji Njujork – Majami
- Avio karta sa svim taksama na relaciji Majami – Beograd sa presedanjem
- Prtljag težine do 23 kg za sve letove
- 5 noćenja u hotelu RED ROOF PLUS NEWARK*** ili sličnom u okolini Njujorka u 1/2 sobama (singl ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC.
- 5 noćenja na Majami beach-u, u hotelu BEST WESTERN ON THE BAY INN & MARINA 2* ili sličnom u 1/2  sobama (singl ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC.
- Privatni transferi prema programu putovanja
- Obilasci prema programu putovanja
- Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja
 
Cena aranžmana NEOBUHVATA:
- Fakultativni izleti
- Viza za Sjedinjene Američke Države – oko 190 EUR
- Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje za COVID-19
- Individualni troškovi putnika 
- Trošak javnog prevoza – oko 100$

FAKULTATIVNI IZLETI:
1. Obilazak Kipa Slobode, ostrva Elis i Nju Džersija – 60 EUR *u cenu izleta nije uključena ulaznica za Kip Slobode
2. Odlazak u Filadelfiju – 90 EUR
3. Odlazak na Key West – 80 EUR
4. Odlazak u outlet Sawgrass Mills – 50 EUR

- PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA SA POPUSTOM IZNOSI 250 EUR

- Prijavljivanje za izlete se obavlja prilikom prijave za aranžman, dok se plaćanje izleta obavlja do roka za isplatu aranžmana.
DAN 1 – Okupljanje putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Let do Njujorka sa presedanjem. Dolazak u Njujork u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 2 – Ujutru krećemo u razgledanje Njujorka i u celodnevni obilazak Menhetna javnim prevozom i pešice: Bruklinški most, Brodvej avenija, Wall street. Nastavljamo dalje šetnju ka 9/11 Memorial centru i Empire State building.  Popodne pravimo pauzu kako bi ručali i kratko se odmorili nakon čega nastavljamo sa razgledanjem: Times Square, Rokfeler centar, katedrala Svetog Patrika. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3 – Dan rezervisan za fakultativni izlet koji obuhvata obilazak Kipa Slobode, ostrva Elis i Nju Džersija. Ujutru odlazimo u južni deo grada, Battery park, gde se nalazi luka u kojoj ćemo se ukrcati na brod kojim idemo do ostrva Slobode u posetu najpoznatijem američkom spomeniku – Kipu Slobode. Dalje brodom nastavljamo ka ostrvu Elis, danas muzeju, a nekada mestu za prijem imigranata iz celog sveta nakon čega se vraćamo do Menhetna. Nastavljamo sa obilaskom Njujorka i krećemo javnim prevozom do kvarta Little Italy, jednom od najživljih delova grada i mestu okupljanja velike italijanske zajednice u ovom gradu. Videćemo i jednu od najužih zgrada u Njujorku, Flatiron building. Nakon predaha i odmora, nastavljamo fakultativni izlet odlaskom preko mosta u Nju Džersi gde ćemo uživati u druženju na mestu odakle se najlepše vidi panorama Njujorka. Povratak u Njujork u večernjim časovima. Nakon povratka je moguć odlazak u jedan od mnogobrojnih barova na Menhetnu na druženje sa Njujorčanima. Noćenje.

DAN 4 – U jutarnjim časovima javnim prevozom odlazimo do mesta odakle krećemo na fakultativni izlet u Filadelfiju, najveći grad američke države Pensilvanije. Vožnja autobusom. Tokom prepodneva stižemo u Filadelfiju i krećemo sa upoznavanjem grada: park Nezavisnosti, zvono slobode, čućemo priču o prvoj kovnici novca u SAD, videćemo mesto gde je sašivena prva američka zastava, posetićemo crkvu Hrista, videti kako izgleda najstariji restoran u kojem su nekada obedovali Bendžamin Frenklin, Džordž Vašington, Tomas Džeferson i druge poznate ličnosti iz američke istorije. Nastavljamo pored Prve Banke Amerike i dolazimo do dvorane Nezavisnosti, gde ćemo videti balkon sa kog je prvi put pročitana Deklaracija o nezavisnosti. Prošetaćemo do centra grada, posetiti staru Centralnu pijacu gde ćemo napraviti pauzu za ručak. Nakon kratkog predaha nastavljamo do Gradske Kuće, danas simbola grada na čijem vrhu ponosno stoji statua Pena, čoveka po čijem imenu Pensilvanija danas nosi ime. Nakon toga idemo stopama Rokija Balboe, dolazimo do Muzeja umetnosti odakle se pruža prelep pogled na grad. Polazak za Njujork u večernjim časovima. Dolazak u Njujork. Noćenje.

DAN 5 – Ovaj dan započinjemo odlaskom, javnim prevozom, u Harlem, deo grada koji će vas pozitivno iznenaditi svojim šarmom, a zatim nastavljamo ka centralnom delu Njujorka i omiljenom mestu Njujorčana za opuštanje – Central parku, oazi usred milionske metropole, uživamo u šetnjii i pogledu na njujorške oblakodere. Nakon pauze za ručak, moguća je individualna poseta mnogobrojnim njujorškim muzejima: Metropolitan, Gugenhajm, prirodnjački muzej. Slobodno vreme.  Noćenje.

DAN 6 – Pakujemo se i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Sletanje u Majami u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 7 – Uživamo u suncu, pesku, druženju. U popodnevnim časovima kada odlazimo javnim prevozom do centra Miami beach-a, prošetaćemo pešačkom zonom sa mnoštvom restorana, kafea i butika, videti koncertnu dvoranu na otvorenom, sinagogu. Uveče odlazimo na Ocean drive, najpoznatiju ulicu po noćnom životu, prepunu ljudi, klubova, barova. Noćenje.

DAN 8 – Slobodno vreme za kupanje i individualne aktivnosti. U popodnevnim/večernjim časovima javnim prevozom odlazimo u downtown – centar Majamija do FTX Arene, doma čuvenih Miami Heat-sa, čućemo priču o tornju Slobode poznatom pod imenom “statua Slobode juga”, prošetaćemo Bayside Market-om, gradske pijace na kojoj možete probati neke od lokalnih specijaliteta, družiti se sa lokalcima, kupiti ručno pravljene suvenire, slušati živu svirku pa i zaigrati u latino ritmu. Kasnije dolazimo do dela grada koji se naziva Little Havana, tj mala Havana. Kako u Majmiju živi veliki broj Kubanaca, između međunarodnog aerodroma i Miami Beach-a je smešten deo grada u kojem ćete se osećati kao da se nalazite u sred Kube. Uživaćemo u ritmovima Kube, poznatom kubanskom duvanu i probaćemo kubansku kuhinju. Doček Nove godine! Povratak u smeštaj. Noćenje.

DAN 9 – U ranim jutarnjim časovima krećemo na celodnevni fakultativni izlet do ostrva Key West, najjužnije tačke SAD. Tropske plaže, barovi i restorani na otvorenom, kuća Ernest Hemingveja, letnjikovac – Trumanova mala bela kuća, kuće pastelnih boja, ulični umetnici, sve je ono što nas čeka na ovom slikovitom ostrvu. Dolazak u Majami u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 10 – Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima fakultativni odlazak u jedan od najvećih tržnih centara – outleta u SAD, Sawgrass Mills, u kome se nalazi preko 350 prodavnica najpoznatijih svetskih brendova po vrlo povoljnim cenama. U večernjim časovima povratak u smeštaj. Noćenje.

DAN 11 – Pakujemo se i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem.

DAN 12 – Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRTP

Organizator putovanja je turistička agencija Trip Top, broj licence OTP 110/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Trip Top. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama