Turisticka agencija Koliba Turs – Leto 2018Turisticka agencija Koliba Turs – Leto 2018
Forgot password?

Afitos

afitos-koliba-turs-new

Afitos (biser Halkidikija) se nalazi na severoistočnom delu poluostrva Kasandra na Halkidikiju. Udobno je smešteno između Kalitee i Nea Fokee. Selo je izgrađeno na stenovitoj površini koja se izdiže iznad mora, te mnogima liči na malo ostrvo. Njegova istorija se proteže 28 vekova u prošlost. Afitos predstavlja idealnu kombinaciju istorijskog nasleđa i prirodnih lepota za radoznale posetioce.

Ovo selo je vrlo čisto i udobno. Ljubitelji uživanja mogu se nadati izuzetno prijatnom odmoru. Niz uske kaldrmisane uličice Afitosa nižu se lepi mali restorani i kafei, koji se uvek trude da spoj tradicije i prirode svog mesta prikažu u najboljem svetlu. Oni se srčano opiru svakoj arhitektonskoj modernizaciji.

Glavne atrakcije u selu su crkva Sv. Demetrijusa i Folklorni muzej Afitosa. Crkva je izgrađena 1858. i nalazi se na jednom lepom trgu. More je kristalno čisto, a peščane plaže idealne za izležavanje na suncu. I glavne plaže i obližnje divlje plaže u uvalama karakteriše fini sitan pesak i neverovatna tirkizno-plava boja mora. Ulaz u more nije nagao, ali nije ni dugo plitak, pa na to treba obratiti pažnju ukoliko idete sa mališanima na letovanje u Afitos.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Pogledajte detaljnije smeštaj, termine i cene

Vila Aloni – Afitos Afitos Grčka

0 reviews

VILA ALONI se nalazi u mirnom delu Afitosa. Od plaže je udaljena 650 metara, a od centra mesta 150 metara. U svom sastavu  ima dvokrevetne i trokrevetne studije kao i četvorokrevetne apartmane sa dve odvojene sobe za spavanje, uređeno dvorište sa letnjikovcem, roštilj, besplatan parking i besplatnu WiFi mrežu.

avg/night0.00€ SELECT